Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/nijemci/public_html/templates/gk_magazine/lib/framework/helper.layout.php on line 156

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/nijemci/public_html/includes/application.php on line 536

Podjela stipendija

Dana 03. siječnja 2018. godine u uredu Općinskog načelnika Općine Nijemci, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2017./2018.

Tom prigodom, Općinski načelnik Općine Nijemci, Vjekoslav Belajević potpisao je 12 ugovora o dodjeli stipendija.
Uvažavajući osnovne kriterije za dodjelu stipendija studentima - nadarenost, prosjek ocjena, socijalni status, a od ove godine posebno su bodovani studenti koji se obrazuju na studijima navedenim u preporuci za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za godinu raspisanog natječaja, Općina Nijemci je u Proračunu za 2018. godinu osigurala sredstva za stipendije, potpore i potpore učenicima srednjih škola, koji stanuju u đačkim domovima.
Tako je, osim 12 stipendija Općina Nijemci za akademsku godinu 2017./2018. dodijelila i 8 potpora studentima, te 5 potpora srednjoškolcima  s prebivalištem u Općini Nijemci koji su smješteni u đačkim domovima, a koji su slabijeg imovinskog stanja.