POZIV "Dani otvorenih vrata EU projekata - općina Nijemci", 11. svibnja 2018.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, općina Nijemci Vas poziva na sudjelovanje na "Danima otvorenih vrata EU projekata - općina Nijemci" koja će se održati 11. svibnja 2018. godine, na izletištu Sopotac, s početkom u 9 sati.

 

Događaj se održavaju u sklopu „Dane otvorenih vrata EU projekata“ koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije, s ciljem predstavljanja projekata koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Kako bi predstavila svoj rad Općina Nijemci, u suradnji s TZ Nijemci, organizira predstavljanje uspješno provedenih projekta s naglaskom na projekt Centar za promatranje ptica.

Predstavnici će iznijeti dosadašnja iskustva u pripremi i provedbi projekata. Posjetiocima će se pružiti mogućnost sudjelovanja u vožnji brodom koji je nabavljena pomoću EU projekta, organizacija raznih igara na igralištu (Dječja olimpijada) čija je izgradnja financirana EU sredstvima, upoznavanje s vrstama ptica koje obitavaju na ovom području, interaktivan rad (promatranje, bojanje), posjet promatračnici ptica, šetnja edukativnom stazom uz posjet pametnim klupama na kojima se nalaze solarni paneli.

Bit će predstavljeni i projekti koji se trenutno provode u općini Nijemci: 

HORIS (Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija);

NISA-Nismo sami (Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – Program zapošljavanja žena” Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda);

Centar za potporu poduzetnicima (Poziv “Razvoj poslovne infrastrukture” iz Operativnog program “Konkuretnost i kohezija 2014.-2020.”)

Kroz navedeni događaj cilj je građanima približiti EU projekte, podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Svi posjetitelji će imati priliku detaljnije se upoznati s načinom pripreme i provedbe projekta. Osim djelatnika Općine, na događanjima će sudjelovati turistički vodiči/animatoru koji su svoje kvalifikacije stekli kroz edukaciju u projektu Centar za promatranje ptica i djelatnici TZ Nijemci.

Više o „Danima otvorenih vrata EU projekata" možete pronaći na službenoj stranici: https://strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata/?datum-dogadjanja=