Poziv na edukaciju u sklopu projekta ‘Ženska perspektiva’ za poduzetnice

 Općina Nijemci poziva sve zainteresirane poduzetnice koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu da se prijave na edukaciju u sklopu projekta "Ženska perspektiva".

Javni poziv traje od 10. svibnja 2018. do 20. lipnja 2018. godine, prijaviti se možete na adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika pokrenula je regionalni projekt „Ženska perspektiva“ kako bi poduzetnicama iz nerazvijenih područja Hrvatske pomogla u razvoju i jačanju njihovih poduzetničkih aktivnosti. Riječ je o ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, različitim oblicima agroturizma, izradom rukotvorina te tradicionalnih suvenira i proizvoda korištenih u domaćinstvu, nastojeći na taj način očuvati hrvatsku gastronomsku tradiciju i kulturnu baštinu.

Projekt provodi  financira ga Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika a financira ga The Coca-Cola Foundation s 250.000 dolara.

Program će trajati tijekom 2018. i 2019., a radi se o obrazovanju 50 poduzetnica iz sedam najnerazvijenijih hrvatskih županija: Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Osječko-baranjske županije.

Projekt je predstavljen 04. svibnja 2018. godine u Zagrebu. Predstavili su ga Tomislav Lneniček, predsjednik udruge Perspektiva, mr. sc. Dragica Karajić, voditeljica projekta, i Ana Kljaić, direktorica za odnose s javnošću Coca Cola Adria. Njime se namjerava potaknuti žene koje imaju registrirani gospodarski subjekt, a bave se poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom te izradom rukotvorina i suvenira na daljnji razvoj poslovanja kroz upoznavanje novih pozitivnih primjera razvijenih dijelova Hrvatske, stjecanje novih znanja te socijalnih i poduzetničkih vještina, mentorstvom u poslovanju te osiguranje novog distribucijskog kanala internetske prodaje. Za odabranih 50 poduzetnica, Perspektiva će omogućiti edukacijske radionice te studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promociju njihovih proizvoda na novoj web prodajnoj stranici i lakši put do kupaca njihovih proizvoda ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica. 

Više o projektu možete saznati na: https://perspektiva.hr/