POTPISANI UGOVORI ZA DODJELU POTICAJA ZA KUPOVINU PRVE NEKRETNINE NA PODRUČJU OPĆINE NIJEMCI

Dana 20. rujna 2018. godine u uredu Općinskog načelnika održano je potpisivanje ugovora za prvi krug odobrenih sredstava za dodjelu poticaja za kupovinu prve nekretnine na području Općine Nijemci.

Dana 14. lipnja 2018. godine Općinsko vijeće Općine Nijemci donijelo je Odluku o mjerama poticaja  kupovine prve nekretnine na području Općine Nijemci. 
Temeljem Odluke Općina će korisnicima poticaja koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili nekretninu za stanovanje  na području Općine u 1/1 dijelu vlasništva, dodijeliti poticaj u iznosu od 20.000,00 kuna, uz uvjet da korisnik poticaja ili članovi njegove uže obitelji  nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje u tuzemstvu i inozemstvu. Dana 02. kolovoza 2018. godine raspisan je javni natječaj za dodjelu poticaja. Natječaj je otvoren do 10.12.2018. godine, odnosno do podjele sredstava osiguranih u Proračunu Općine Nijemci. Prijave pristigle na natječaj otvaraju se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu za prethodni mjesec. U prvom krugu odobreno je 6 poticaja.