ĐELETOVCI "SEOSKA PRIJESTOLNICA"

Projekt “Seoska prijestolnica“ pokrenula je Vukovarsko-srijemska  županija s ciljem oživljavanja malih ruralnih sredina. Selo Đeletovci izabrani su za seosku prijestolnicu Vukovarsko-srijemske županije u 2019. godini.

Đeletovci se nalaze u istočnom dijelu Slavonije uz rijeku Bosut, općina Nijemci. Područje Đeletovaca  poznato je kao područje plodnih oranica, hrastovih šuma ali isto tako i naftnih polja. Pokretanjem niza društvenih, kulturnih, sportskih i gospodarskih aktivnosti želi se pokazati i dokazati da hrvatsko selo ima dovoljno bogatstva, snage i razloga za život.
Tijekom 2019. godine u sklopu projekta “Seoska prijestolnica” u Đeletovcima je predviđeno mnoštvo aktivnosti. Riječ je o nerazvijenom i sustavno zapostavljenom graničnom području Hrvatske, koje je pretrpjelo teško stradanje u domovinskom ratu, a nakon domovinskog rata svjedoci smo i prekomjernog iseljavanja mladih iz ovih ruralnih područja. 
Načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević zadovoljan je što su Đeletovci odabrani za „Seosku prijestolnicu“ u 2019. godini, te smatra kako će to puno značiti oživljavanju  sela, jer  će predviđene  aktivnosti  motivirati, ujediniti  i  zabaviti ljude.