"DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA - Općina Nijemci"

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, općina Nijemci Vas poziva na sudjelovanje na "Danima otvorenih vrata EU projekata - općina Nijemci" koja će se održati 10. svibnja 2019. godine, na izletištu Sopotac, s početkom u 9:30 sati.

Događaj se održava u sklopu „Dani otvorenih vrata EU projekata“ koje organizira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije, s ciljem predstavljanja projekata koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Kako bi predstavila svoj rad Općina Nijemci, već drugu godinu za redom u suradnji s TZ općine Nijemci, organizira predstavljanje uspješno provedenih projekta s naglaskom na projekt Centar za promatranje ptica.

Općina Nijemci ima bogato iskustvo u apliciranju i provođenju projekata financiranih iz EU fondova, te će predstavnici Općine Nijemci biti će na raspolaganju za sve informacije vezane uz projekte financirane iz EU koji su trenutno u provedbi:

  • HORIS (Interreg IPA CBC Hrvatska – Srbija);
  • NISA - Nismo sami (“Zaželi – Program zapošljavanja žena” Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda);
  • Centar za potporu poduzetnicima (Poziv “Razvoj poslovne infrastrukture” iz Operativnog program “Konkuretnost i kohezija 2014.-2020.”)
  • 7.2.2. Rekonstrukcija nerazvrstane ceste - (Ulica braće Radića u Općini Nijemci); Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj
  • 7.4.1. Izgradnja javne zgrade  - Predškolske ustanove dj. vrtića sa pratećim sadržajem i uređenjem okoliša; Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj –

Program Dana otvorenih vrata EU projekata

Program će se održati u Centru za promatranje ptica Nijemci – izletište Sopotac. Edukaciju i prstenovanje ptica održat će orintolozi Marina Grgić, Maksima Vujnović te Adrian Tomik iz udruge Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode.

Program će se održati u dvije grupe, te će sadržavati:

  • edukaciju o pticama selicama,
  • prstenovanju ptica
  • promatranje ptica s broda Sveta Katarina na rijeci Bosut

1. GRUPA – PREDŠKOLSKI UZRAST

VRIJEME

OPIS PROGRAMA

PROVODITELJ/I

9:20-9:30

Uvod

Marina Grgić i Katarina Šarkić

9:35-9:55

1. grupa prstenovanje

Marina Grgić i Adrian Tomik

10:00-10:20

2. grupa prstenovanje

Marina Grgić i Adrian Tomik

10:25-10:45

Vožnja brodom

Marina Grgić

 

2. GRUPA – ŠKOLSKI UZRAST

VRIJEME

OPIS PROGRAMA

PROVODITELJ/I

10:00-10:15

Uvod

Maksima Vujnović i Katarina Šarkić

10:20-10:40

1. grupa prstenovanje

Maksima Vujnović i Adrian Tomik

10:45-11:05

2. grupa prstenovanje

Maksima Vujnović i Adrian Tomik

11:10-11:30

3. grupa prstenovanje

Maksima Vujnović i Adrian Tomik

11:15:11:35

Vožnja brodom

Marina Grgić

11:40-12:00

Vožnja brodom

Marina Grgić

 

Više o „Danima otvorenih vrata EU projekata" možete pronaći na službenoj stranici:

https://strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata/2019/