SVEČANO POTPISANI UGOVORI O RADU SA ZAPOSLENIM ŽENAMA NA PROJEKTU NISA - NISMO SAMI II

U dvorani Centra za potporu poduzetnicima, u četvrtak 01. listopada 2020.g. upriličeno je svečano potpisivanje i podjela Ugovora o radu ženama zaposlenima na projektu NISA-Nismo sami II. Posao je dobilo 25 žena sa područja općine Nijemci koje će kroz 12 mjeseci (od 01.10.2020.-30.09.2021.g.)  brinuti o 150 sumještana, osoba starijih od 65 godina i osoba u nepovoljnom položaju.

Sve prisutne na početku je pozdravio općinski načelnik Vjekoslav Belajević, ističući da se radi o nastavku projekta odobrenog u sklopu poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Višestruka je korist od ovog projekta, rekao je,  europskim sredstvima zaposlili smo nezaposlene žene koje,  zbog svoje dobi, teže pronalaze posao na tržištu rada. Kroz 12 mjeseci one će primati plaću i tako će se smanjiti rizik od siromaštva njihovih obitelji. Naši stari i nemoćni dobit će potrebnu pomoć. Koliko je ovaj projekt dragocjen, vidjeli smo i u proteklih nekoliko mjeseci kada su svi  s nestrpljenjem očekivali nastavak projekta. Na kraju je svim ženama kao i projektnom timu zaželio puno uspjeha u provedbi projekta te je uslijedilo uručivanje Ugovora o radu.
Projekt NISA-Nismo sami II, vrijedan je 2.301.399,25 kn, a trajat će ukupno 18 mjeseci, od 22.07.2020.-22.01.2022.godine. Radi se o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Zaposlene žene pružat će usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Riječ je o pomoći u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u osobnoj higijeni, nabavi lijekova, plaćanju računa, pomoć kroz razgovor i druženje. Za krajnje korisnike predviđeni su i paketi sa kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama. Kroz projekt je predviđeno i dodatno obrazovanje i osposobljavanje žena kako bi po završetku projekta, stečenim novim znanjem i vještinama, lakše pronašle novi posao. 
Općina Nijemci, ovaj projekt provodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Vinkovci, Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje, područni ured Vinkovci i udrugom „Doba mudrosti“ iz Nijemaca.