NAJAVA NATJEČAJA POTICANJA POLJOPRIVREDE I POTPORE GOSPODARSTVENICIMA

Općina Nijemci najavljuje otvaranje Javnog natječaja programa potpore poljoprivredni i ruralnom razvoju Općine Nijemci za 2020. godinu i Programa poticanja razvoja gospodarstva Općine Nijemci. Očekivano objavljivanje Javnog natječaja je 16. studenog 2020. godine i trajat će do iskorištenja predviđenih sredstava.

 

VAŽNE NAPOMENE:

  1. 1.       Općina Nijemci objavit će dana 5.11.2020. osnovnu i specifičnu dokumentaciju koja je potrebna kod predaje zahtjeva kako bi imali dovoljno vremena za pripremu dokumentacije prije samog raspisivanja natječaja te izbjegli stvaranje gužve na mjestima na kojima je potrebno ishoditi pojedine dokumente
  2. Obrasce koje propisuje Općina, a sastavni su dio natječajne dokumentacije bit će dostupni od 05.11.2020. godine svaki dan za osobno preuzimanje na stalku ispred zgrade Općine (obrasci će biti dostupni i putem web stranice - Obrazac zahtjeva, Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja, Izjava o korištenim potporama male vrijednosti, Izjava o primljenim bespovratnim potporama, Izjava o davanju suglasnosti za obradu osobnih podataka, Izjava o sektoru ulaganja te kontrolni obrazac priložene dokumentacije)
  3. Obzirom da je potvrda o nepostojanju duga prema proračunu Općine Nijemci još uvijek važeći i sastavni dio natječajne dokumentacije, obavještavaju se svi podnositelji zahtjeva da istu potvrdu nije potrebno prethodno ishoditi u Općini Nijemci. Općina Nijemci će za sve pristigle podnositelje zahtjeva izvršiti samostalno uvid u status dugovanja te potvrdu priložiti uz predanu dokumentacije. Svi podnositelji zahtjeva dužni su voditi računa da na dan predaje zahtjeva za potporu ne postoji otvoreno dugovanje prema proračunu Općine Nijemci. Sve zahtjevi za koje se utvrdi postojanje duga, bit će odbačeni.


Svoj status možete provjeriti unaprijed informativnim pozivom na broj: 032/280-012 od ponedjeljka do petka od 12:00 – 14:00 sati. 

S ciljem preventivnog postupanja i zaštite zdravlja svih stanovnika Općine Nijemci, podnošenje prijava bit će moguće isključivo preporučenom pošiljkom. Molimo za razumijevanje i poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa kod odlaska u poštanski ured. 

Tijekom trajanja javnog natječaja, sva pitanja i nedoumice možete uputiti isključivo na telefon broj 032/280 – 012 i/ili putem e-pošte na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, Općina Nijemci svjesna je da pokretanje poljoprivrednih djelatnosti nije stalo te da su potrebe za razvoj ali i nesmetanim obavljanjem svakodnevnih djelatnosti znatno veće. Uslijed navedenog, Općina Nijemci nastavlja s poticajnim mjerama kojima se želi unaprijedi trenutni poljoprivredni i ruralni potencijal općine, te su u pripremi novi programi za razdoblje 2021-2023 kojima je za cilj povećana alokacija sredstava i otklanjanje nedostataka iz prvog programskog razdoblja.

Još jednom molimo sve da se pridržavaju propisanih mjera zaštite kako bi svojim osobnim djelovanjem spriječili širenje virusa.

Općinski načelnik

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Vjekoslav Belajević

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.