1. SASTANAK PROJEKTNOG TIMA NA PROJEKTU PA.CON

 

Dana 13. studenog 2020. godine putem Zoom aplikacije održan je prvi sastanak Projektnih partnera na Projektu  Pannonia-Adria Connection, PA.CON HR-BA-ME377, koji se provodi u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.
Ukupna vrijednost projekta je 1.870.267,92 eura, od čega su  84,39 % sredstva Europske unije, dok je ostatak sredstava osigurano iz vlastitih proračuna Projektnih partnera, a to je 15,61%.
Vodeći partner na projektu je Općina Nijemci (RH), dok su partneri Grad Tuzla i Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle (BiH), te Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Javno preduzeće za Nacionalne parkove Crne Gore (CG).
Provedba projekta je započela 15.10.2020. godine, a ovaj prvi sastanak Projektnih partnera je početak aktivnosti, koje će se intenzivno odvijati na području sve tri države u iduća 24 mjeseca.
Opći cilj projekta je  doprinijeti  razvoju održivog turizma u ciljanoj regiji HR, BIH, CG korištenjem i aktiviranjem neiskorištenih prirodnih resursa i dobara povezanih s ornito-faunom.
Specifičan cilj je stvoriti zajedničke turističke ponude vezano uz ornito-faunu i prirodne resurse. Ovaj  projekt će  ojačati i diverzificirati turističku ponudu prekograničnim pristupom i omogućiti će održivo korištenje prirodne baštine u prekograničnoj regiji.