OTVOREN NATJEČAJ Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020.

Sukladno najavama, Općina Nijemci raspisuje Javni natječaj za Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Nijemci za 2018. godinu.

Navedenim Programom utvrđuju se mjere za unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja, temeljem kojega se iz proračuna Općine Nijemci dodjeljuju bespovratna financijska sredstva i potiču ulaganja u razvoj ruralnog prostora. Programom se uređuju uvjeti i kriteriji za ostvarivanje potpora u realizaciji projekata u poljoprivredi.

Cilj ovog Programa je potaknuti razvoj poljoprivrede prema visokodohodovnim kulturama i doprinijeti ostvarenju rezultata postavljenih Strategijom razvoja općine Nijemci.

Mjere predviđene ovim Programom su:

MJERA 1 –       Potpora novoosnovanima i novozaposlenima u poljoprivrednoj djelatnosti;

MJERA 2 –       Potpora za: nabavu repromaterijala, nove mehanizacije/alata, ishođenje certifikata i analiza, otvaranje/zasnivanje/uspostavljanje poljoprivrednog poslovanja, knjigovodstvene usluge, ostale usluge i naknade;

MJERA 3 –       Potpora doškolovanju/prekvalifikaciji/osposobljavanju/usavršavanju u sektoru poljoprivrede;

MJERA 4 –       Potpora podizanju/obnovi sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina;

MJERA 5 –       Potpora pčelarstvu;

MJERA 6 –       Potpora nabavi uzgojno valjanih grla domaćih životinja i izgradnji/adaptaciji/ prenamjeni objekata namijenjenih uzgoju istih.

 

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje aktivnosti sukladno Mjerama unutar ovog Programa.

Sva potrebna dokumentacija za prijavu na natječaj može se preuzeti na stranicama općine Nijemci i u prostorijama općine Nijemci, Trg kralja Tomislava 6, Nijemci.

Pozivamo sve zainteresirane, ukoliko imaju dodatnih nejasnoća, da se obrate u Općinu Nijemci, Trg kralja Tomislava 6, na telefon broj 032/ 280-012 i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. sa svojim pitanjima i sugestijama.

NAPOMENA:

Dana 19. travnja 2018. godine Načelnik donosi: Izmjene i dopune javnog natječaja Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Općine Nijemci za 2018. godinu. Dokument se može preuzeti u prilogu