Sadržaj izdvojen po datumu: Veljača 2019

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU - PROGRAM POTPORE POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU OPĆINE NIJEMCI ZA RAZDOBLJE 2018.-2020. - PRVE IZMJENE (pročišćeni tekst)

Poštovani građani,
pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020. Prve izmjene (pročišćeni tekst).
Tema savjetovanja je: Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020. Prve izmjene (pročišćeni tekst).
Opis savjetovanja: Prvim izmjenama Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2019.-2020. utvrđuju se Mjere za unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja, temeljem kojega se iz proračuna Općine Nijemci dodjeljuju bespovratna financijska sredstva i potiču ulaganja u razvoj ruralnog prostora. Programom se uređuju uvjeti i kriteriji za ostvarivanje potpora u realizaciji projekata u poljoprivredi.
Ciljevi programa:
Ciljevi ovog Programa su potaknuti poljoprivrednu proizvodnju prema visokodohodovnim kulturama, te poticanje poljoprivrednika – mladih početnika u prvim, najkritičnijim godinama njihova poslovanja, kako bi se doprinijelo ostvarenju rezultata postavljenih Strateškim razvojnim programom Općine Nijemci 2015.-2020. godine u smislu zadržavanja mladih i stvaranja preduvjeta za ugodan život cijele zajednice.
Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u donošenju Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020. Prve izmjene (pročišćeni tekst), upisujući svoje komentare i prijedloge u dolje za to predviđeno mjesto.
Savjetovanje možete pronaći na linku: https://www.proracun.hr/Home/Savjetovanje/c9602821-96c9-4542-b38e-a1b874d40095

 

Više...

SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU - PROGRAM POTICANJA RAZVOJA GOSPODARSTVA OPĆINE NIJEMCI ZA RAZDOBLJE 2019. – 2021.

Poštovani građani,
pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Program poticanja razvoja gospodarstva Općine Nijemci za razdoblje 2019. – 2021. 
Tema savjetovanja je: Program poticanja razvoja gospodarstva Općine Nijemci za razdoblje 2019. – 2021. 
Opis savjetovanja: Programom poticanja razvoja gospodarstva Općine Nijemci za razdoblje 2019. – 2021. uređuju se ciljevi Programa, definiraju se korisnici, nositelj provedbe mjera, definiraju se mjere, sredstva za provedbu mjera, te postupak provedbe mjera, temeljem kojih se iz proračuna Općine Nijemci dodjeljuju bespovratna sredstva i potiču ulaganja u razvoj ruralnog prostora.
Ciljevi ovog programa su:
Ciljevi ovog Programa su poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, pokretanje novih poslovnih procesa, jačanje konkurentnosti poduzetnika na tržištu, te smanjenje nezaposlenosti i zadržavanje stanovništva na području općine i u skladu su sa Strateškim ciljem 1. – Pokretanje gospodarstva i zapošljavanje lokalnog stanovništva, Prioritet 1.3. Pokretanje malog i srednjeg poduzetništva te poticanje poduzetničke inicijative, Strateškog razvojnog programa Općine Nijemci.
Molimo zainteresiranu javnosti da sudjeluju u donošenju Program poticanja razvoja gospodarstva Općine Nijemci za razdoblje 2019. – 2021., upisujući svoje komentare i prijedloge u dolje za to predviđeno mjesto.
Savjetovanje možete pronaći na linku: https://www.proracun.hr/Home/Savjetovanje/509d7793-b348-4ca4-8354-6d03ab762267

 

Više...

LAG BOSUTSKI NIZ POZIVA NA EDUKACIJU "LEADER – CLLD PRISTUP" U SKLOPU PROJEKTA LAG-am

Dana 27. veljače 2019. godine,  s početkom u 12 sati u prostorijama Grada Otoka održati će se edukacija "LEADER – CLLD pristup" u sklopu projekta LAG-am. Edukacija je namijenjena svima koji rade na razvoju ruralnih područja, posebice JLS-i koji imaju razvojne agencije ili će ih osnovati no i svima ostalima koji rade na provedbi natječaja iz PRR RH. Za sudionike edukacije LEADER - CLLD pristup, LAG je osigurao stručnjake koji će predstaviti značenje LEADER - CLLD pristupa. Edukacija se provodi u sklopu projekta LAG-am, koji LAG Bosutski niz provodi zajedno s LAG-om Marinianis.
Prijave se mogu slati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili inbox fb.
Na slijedećim poveznicama možete pronaći više informacija o samoj edukaciji: 
https://www.lag-bosutskiniz.hr/index.php/375-pozivamo-vas-na-edukaciju-leader-clld-pristup-u-sklopu-projekta-lag-am   i   https://www.lag-bosutskiniz.hr/index.php/376-pozivamo-vas-na-jos-jednu-edukaciju-u-sklopu-projekta-lag-am-koji-provodimo-s-lag-om-marinianis   


 

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed