ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA

Općini Nijemci odobren je još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom "Zaželi-program zapošljavanja žena". Općinski načelnik, Vjekoslav Belajević dana 20. prosinca 2017. godine u Zagrebu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Projekt u Općini Nijemci nosi naziv NISA - nismo sami.
Riječ je o dvogodišnjem projektu u vrijednosti 3.031.100,00 kuna nepovratnih sredstava, koji će omogućiti zapošljavanje 20 žena s područja Općine Nijemci, radi unaprjeđivanja njihova radnog potencijala.
Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 100 osoba starije životne dobi.
Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti.
Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za osobe starije životne dobi, kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života i kako bi se osobe starije životne dobi uključile u život zajednice.
Partneri na projektu su Općina Nijemci, Hrvatski zavod za zapošljavanje područi ured Vinkovci, Centar za socijalnu skrb Vinkovci i Udruga "Doba mudrosti" Nijemci.