Provedba projekta: "NISA - Nismo sami"

U općini Nijemci, od početka godine, uspješno se provodi projekt „NISA - Nismo sami“.

 Općina Nijemci, sukladno projektnoj prijavi, zaposlila je 20 žena, pripadnica ranjive skupine na tržištu rada, koje svakodnevno pružaju usluge pomoći u kući krajnjim korisnicima projekta.

Predviđena je skrb za 100 korisnika, no kako se pokazala potreba za navedenim oblikom pomoći kod većeg broja lokalnog stanovništva u projekt su  uključeni svi potrebiti mještani, te je trenutno u uključen 121 krajnji korisnik iz svih osam naselja Općine.

Pri obilasku korisnika žene koriste bicikle nabavljene u okviru projekta. Bicikli im uvelike pomaže u pružanju što kvalitetnijih usluga.

Osim pružanja usluge skrbi korisnicima, predviđena su financijska sredstva za nabavu potrepština za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora. Paketi s navedenim sredstvima su do sada podijeljeni u dva navrata, te se očekuje kontinuirana podjela do kraja provedbe projekta.  

U sljedećem periodu, uz nastavak dosadašnjih aktivnosti, omogućiti će se zaposlenim ženama dodatno obrazovanje kako bi nakon završetka projekta njihov položaj na tržištu rada bio konkurentniji.   

Projekt „NISA - Nismo sami“ odobren je u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.g.

Vrijednost projekta iznosi 3.031.100,00 kn

 

Fotografije zaposlenih žena i krajnjih korisnika: