PROJEKT "NISA - NISMO SAMI", SVEČANA PODJELA UVJERENJA O OSPOSOBLJAVANJU

U prostorijama Pastoralnog centra u Nijemcima, dana 06.06.2019.g. ženama, pripadnicama ranjive skupine na tržištu rada,  zaposlenim na provedbi projekta „NISA-Nismo sami“,svečano su uručena Uvjerenja o osposobljavanju. Njih 12 završile su osposobljavanje za poslove gerontodomaćice, dok je ostalih 8 žena završilo osposobljavanje za poslove njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Uvjerenja se upisuju u radnu knjižicu a priznata su i u ostalim zemljama EU.

Na ovaj način uspješno je provedena aktivnost obrazovanja i osposobljavanja žena koja je predviđena u sklopu Elementa 1. Zapošljavanje i obrazovanje žena pripadnica ranjive skupine na tržištu rada. Osposobljavanje, koje je ukupno trajalo 6 mjeseci, provelo je Učilište Otok, Ustanova za obrazovanje odraslih osoba iz Otoka. Sastojalo se od teorijskog i praktičnog djela nastave. Teorijski dio se održavao u Nijemcima, u prostorijama Osnovne škole „Ivan Kozarac“, dok je praktični dio proveden u Domu za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima. Ovom edukacijom žene su stekle dodatno osposobljavanje i podigle razinu znanja, čime će nakon provedbe projekta postati konkurentnije na tržištu rada i lakše će naći novo zaposlenje, što je i jedan od ciljeva ovog Projekta.
Projekt „NISA-Nismo sami“ sufinanciran je sredstvima europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 3.031.100,00 kn.